Voordat leerlingen hun eigen werken mochten maken, werden ze eerst aan het werk gezet om bijvoorbeeld de verf te maken, zoals gebruikelijk was in de 17e eeuw. Later mochten deze leerlingen (als ze talentvol genoeg bleken) ook schilderen aan de relatief eenvoudige onderdelen op de bestelde schilderijen in de ateliers van de grote meesters. In deze periode was het ook gebruikelijker dat schilders reproducties maakten van elkaars werk. Maar ook tot in de 20e eeuw was het maken van reproducties als studie voor studenten aan academies gebruikelijk. Alleen op deze manier is het mogelijk om echt iets te begrijpen van hoe een dergelijk werk tot stand is gekomen. Helaas is dit niet meer gebruikelijk in het hedendaagse onderwijs, en mede daardoor is er ook veel kennis verloren gegaan.

Daarom heeft Nard een aantal werken als studie gemaakt en zich zo verdiept in de 17e-eeuwse schildertechnieken.

Daarbij hoort ook het zelf maken van de grondverf, verf en vernis, met grote interesse en passie voor de klassieke schilderkunst. Alle lijsten zijn handgemaakt door een gerenommeerde lijstenmaker die ook voor musea wereldwijd werkt.

Deze studies worden ook gemaakt met een bijpassende lijst van hoge kwaliteit. Nard werkt samen met een beroemde lijstenmaker die handgemaakte lijsten van hoge kwaliteit maakt en ook werkt volgens recepten en mallen uit de 17e, 18e en 19e eeuw.